2017-01-28 Szekeres Ferenc 0Comment

Elkészült az első összetettebb szabályrendszerű játékról, A Birodalom Bajnokáról, a bemutatóvideó. Háááááát… Ebből is tanultam. Legfőképpen azt, hogy a számítógépem már rettenetesen elavult és alapvetően nem alkalmas videóvágásra, legalábbis ilyen méretűre (majdnem két órás volt a videó, amiből ezt a negyed órát összekaszaboltam) nem. De én azért tovább kínzom (de leginkább magamat).

Érzésre kb. 90-95%-os a szabályismertetés, utólag jutott eszembe néhány apróság, azokból meg most csak arra emlékszem, hogy a dupla nyíllal jelölt útvonalakon gyalogosan is lehet közlekedni, nem kell hajózni. Biztosan lehetett volna még egyértelműbben, még logikusabban felépíteni, elmondani, de bízom benne, hogy azért használható azok számára, akiket ez érdekel. Akiket meg nem érdekel, úgysem néznek meg 15 percet belőle.

Magához a társashoz annyit fűznék hozzá, hogy bár nem gyakran kerül elő, mi továbbra is nagyon szeretjük. Azt a fajta “eurós” hozzáállást, amire az általunk játszott társasok többségénél szükség van, itt félre kell tenni, és továbbra is úgy látom, hogy azok szerethetik meg ezt igazán, akik tudják értékelni a sok-sok kis különálló kalandot, történetet. Az is tény, hogy a játékidő el tud húzódni, hiszen az ember szeret biztosra menni, és addig mászkál a térképen, amíg fel nem húzza a kezdeményezési, meg harci értékét, utána indul csak a végső csatába. Igazából csak a többi játékos hozzáállása sürgetheti ezt meg.

Nálunk kettesben remekül működik A Birodalom Bajnoka, és igazi különlegesség a gyűjteményünkben. Nem, nem tudom mindenkinek ajánlani… De akinek igen, annak nagyon.