2017-01-28 Szekeres Ferenc 0Comment

Egy ideje megint se bejegyzés, se videó… Nem szeretnék senkit sem hibáztatni miatta, de az iskolakezdés a ludas.
Értekezletek, kirándulások és már a tanítás is megkezdődött. Igazából most alakul ki a hetirend nem csak a munkahelyen, de itthon is. Nekem elég fontosak ezek a támpontok, szeretem jó előre tudni, melyik nap mi a program, és jobb, ha csak ritkán módosulnak ezek.

Boglárka már 2 éves lett és sokminden lényegesen könnyebben megy, mint egy vagy két évvel ezelőtt. Ezzel párhuzamosan persze folyamatosan jelennek meg az új feladatok, új kihívások, így mindig van valami, ami aktuálisan sok figyelmet, energiát igényel.

Sok más egyéb mellett, a társasjátékozással kapcsolatban is megfogalmaztam néhány célkitűzést magamnak.

Amikor a korábbi, főleg iskolai, társasozást kb. két éve intenzív hobbivá transzformáltam, elejében a gyűjtemény nagyobb ütemben nőtt, mint a játékalkalmak száma. Mire napi szintű tevékenységgé vált a társasozás, irreálisan sok dobozt tároltunk már itthon. Mondanom sem kell, jó részük érintetlenül hevert a polcon. Volt olyan pont, amikor több, mint 200 játék (vagy inkább BGG-s listázási elem, amiben az egy lapkás, kártyás promók, kicsi kiegészítők is benne vannak) várt kipróbálásra. Nehezen lehetett elképzelni, hogy egyszer mindre sor kerülhet, főleg, hogy bár a vásárlások üteme lassult, teljesen nem állt meg. Jelen pillanatban viszont 50 környékére apadt a szám, így elképzelhetőnek tartom, hogy az év végére már közel járhatunk ahhoz, hogy ne legyen játszatlan társas itthon.

A másik célkitűzés, hogy az itthoni játékalkalmak mellett a heti egy klubélmény is meglegyen, ezzel remélhetőleg nem lesz gond, nem ez életünk legnehezebben szervezhető része.

A harmadik célkitűzés kicsit kevésbé konkrét. A blogról van szó. Egy biztos, arról, hogy MINDEN játékról viszonylag részletesen írjak, lemondok. Szerintem túlzásba vittem ezt a vonalat. Hosszú időn keresztül tényleg minden egyes új játék után meglehetősen részletes beszámolókat firkáltam össze. Szóval az írásos része biztosan átalakul, de még nem tudom, hogy milyen állandónak mondható rendszer alakul ki.
Kb. 1 hónapja kipróbáltam a videózgatást, összességében véve élveztem, a visszajelzések többnyire pozitívak, és a negatív kritikák egy részéből is sikerült némi hasznosítható infót kiszűrni. Szeretném folytatni, de egy felvételt sokkal nehezebb megszervezni, mint pl. a buszon bejegyzést írni. A cél mindenesetre az, hogy a hétből egy estét (ha Boglárka is úgy akarja, és időben elalszik) erre szánnék, ami remélhetőleg legalább egy játékbemutatót jelentene.

Nos… Ezek a tervek, meglátjuk, hogy mi lesz az egészből.