2017-06-19 Szekeres Ferenc 0Comment

Nem, nem igazán szeretem a memóriajátékokat. Bár, mintha az rémlene, hogy gyerekkoromban szívesen fordítgattam és keresgéltem a képpárokat. Nem tudom, mely ponton fordult ez át, de gyanítom, az történhetett, hogy egyre ügyetlenebbnek éreztem magam a játszótársakhoz képest, és úgy döntöttem, inkább kerülöm a főleg ilyen elemeket használó társasjátékokat.

Biztosan mindenkinek van olyan tulajdonsága, amit rosszabbnak állít be, gyengébbnek érez, mint amilyen valójában. Én az emlékezőképességemmel vagyok így. Gyakran kiderül, hogy nem olyan rossz, mint amilyennek én gondolom (vagy gondolni szeretném :)). Mégis, azok a játékok, amelyekben meg kell figyelni valamit, és rövid időn belül számot kell adni ezekről a dolgokról, nagyon tudnak frusztrálni. A “modernkori gémerségem” első olyan memóriajátéka, amit élvezni tudtam, Szöllősi Péter GYÜMIje volt. Most pedig a Tropico okozott kellemes meglepetést.

Mutatom:

Bevittem a suliba, és ötödikesekkel játszottam vele, rendkívül élvezték, újabb és újabb partikat követeltek. Próbáltam megfejteni, hogy miért tetszett nekik ennyire. Egyrészt persze szép a megjelenése, sokszor leírtam már, hogy bizony a megfelelő külcsín fél siker. Másrészt itt pedig a belbeccsel sincs gond, és ha biztosan nem is tudhatom, azért sejtem, mi lehet a Tropico szimpatikusságának titka.

  • A válaszkártya szuperül működik, rajta van az összes választási lehetőség, könnyen átlátható, és ha fogalmam sincs a válaszról, akkor is tudok tippelni, ráadásul nem olyan rossz esélyekkel. Ezzel szerintem simán egy asztalhoz lehet ültetni különböző képességű játékosokat, mert bár minden bizonnyal a jobb fog győzni, nem lesz fájdalmas a különbség.
  • Az, hogy a válaszadás egyszerre történik, lehetővé teszi, hogy sokan játsszanak, és többen is pontot kapjanak érte. Nincs olyan jellegű gond, hogy “az ő kérdésére tudtam volna a választ, de én nehezebbet kaptam, erre nem tudom, micsoda igazságtalanság!”
  • A játék nagyon pörgős, gyors, parti partit követ, és a végén már úgysem emlékszik senki, hogy ki hányszor nyert, vagy, hogy ki mennyi pontot gyűjtött. Ezek csökkentik a kevésbé sikeres játékosok fájdalmát. 🙂

Szóval szerintem ez egy jó kis játék, nyilván inkább családi környezetbe való, oda pedig kiváló!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Reflexshop jóvoltából a bemutatott példány új gazdára vár. Kérlek benneteket, a következőket vegyétek figyelembe, és csak ezek elfogadása esetén vegyetek részt a játékban:

  • a kisorsolásra kerülő Tropico ugyanaz, amelyet a felvételhez is használtam, így bontott, minimálisan használt példányról van szó
  • a nyertesnek Budapesten tudom személyesen átadni a nyereményt, amennyiben szállítási költségek lépnének fel, azok az új tulajt terhelik

Ha a fenti két pont elfogadható a számodra, a következőt kell tenned:

  • a facebookos bejegyzés alá (ITT) írd meg, hogy hány válasz található a válaszkártyán, illetve írd meg, hogy te hogy állsz a memóriajátékokkal 🙂
  • a nyereményjáték határideje: vasárnap (június 25.) 20:00

Amennyiben eddig nem lájkoltad, nem követted az oldalamat, youtube csatornámat, és most úgy döntesz, hogy megteszed, vagy magát a bejegyzést lájkolod, megosztod, azt megköszönöm.