2017-06-23 Szekeres Ferenc 0Comment

Nos… Vége a tanévnek. Kicsit nehéz elhinni. 🙂 Persze még vár rám egy hétnyi táborozás, így pihenésről egyelőre nincs szó, de mégis, az iskolai rész lezárult. Kihívásokkal teli év volt, rengeteg új dolog várt rám, először voltam ötödikes osztályfőnök, hatodikban először tanítottam, Anett újra munkába állt, Boglárka elkezdett óvodába járni, és még sok egyéb hivatásbeli és családi történés van a hátam mögött, amire érdekes, tanulságos, szomorú, örömteli visszatekinteni. Szabadidőből talán minden eddiginél kevesebb volt, és valahogy minden eddiginél több dolgot próbáltam ebbe belepakolni. Változó sikerrel.

Kaptam olyan visszajelzést, miszerint sajnálatos, hogy a személyesebb hangvételű bejegyzések száma (és jellege) drasztikusan csökkent. Mivel ez tény, nem is nagyon van értelme tagadni. Bár minden videót úgy rakok ki, hogy írok hozzá valamit, amit szubjektívnek, személyesnek lehet nevezni, a közvetlen, kitárulkozó jellegű bejegyzésekből valóban kevés volt az elmúlt évben. Általában az élet minden területén vannak céljaim (szükségem is van azokra, hogy haladni tudjak), és ugyan 2,5 évvel ezelőtt úgy indítottam a blogot, hogy ezzel kapcsolatban nem fogalmaztam meg semmit, amit el szeretnék érni, rengeteg dolog változott. Nem sokan, de néhányan a kezdetektől “velem tartanak” ebben a kalandban. Ők végigkövethették azt a folyamatot, amely során megszállott társasjátékos lettem. Aki, ha nincs lehetősége arra, hogy játsszon, akkor szabálykönyvet olvas, blogol valamiről a témában, vagy éppenséggel videózással foglalkozik. A társasjátékozás (vagy egy-egy azzal kapcsolatos elem) beépült a tanításba, lányunk fürdetése, altatása után pedig Anettel az estéink fix programjává vált.

Az írással kapcsolatos motiváltságom hullámzónak bizonyult, volt, amikor heti 3-4 bejegyzésre is futotta a lendületből, de volt, amikor hetek teltek el két pötyögés között. Ráadásul amióta Boglárka naponta velem tart az óvoda miatt, az az idő is kiesik, amit esetleg írásra fordíthatnék. Ezt a részét egyébként egyáltalán nem bánom, mert nagyon imádok vele közlekedni, akármennyire is furcsának tűnik, de igazán egymásra figyelve, tartalmasan tudjuk a BKV-s utazásainkat eltölteni, játszunk, olvasok neki, beszélgetünk, szóval gyönyörűség a köbön (kivéve, amikor üvölt, de a dackorszaknak vannak ilyen hátulütői :)). Szóval nem mentegetőzés, de egyszerűen a lehetőségeim is megváltoztak. Sőt, azt gyanítom, hogy amennyiben nem vágok bele ebbe a rendszeres videózásba, akkor nagyon kevés tartalom kerülne fel az oldalra. Optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy jövőre könnyebb évem lesz, kevesebb újdonsággal…

Azt hiszem, hogy a videók, nyereményjátékok által meg is változott az olvasótábor összetétele, és aki kizárólag az utóbbi miatt van itt, az most úgysem látja ezeket a sorokat. 😛 Nincs ezzel gond, mindent a helyén kell kezelni. Egy biztos, abban alapvetően nagy váltás van részemről, hogy az elején nem volt célom, hogy másokat is berántsak ebbe a hobbiba, a közeg, amelyben megnyilvánultam már tapasztaltabb játékosokból állt. A videók viszont egyértelműen azért készülnek, hogy az érdeklődőknek legyen lehetőségük magyar nyelven hozzáférni olyan információkhoz, amelyek által egyrészt láthatják ennek a társasjátékos világnak a sokszínűségét, másrészt eldönthetik, hogy egy-egy konkrét játék érdekli-e őket, harmadrészt remélhetőleg a szabálytanulásban is segítség lehet.

Mindenkinek köszönöm, aki elolvas, megnéz, meghallgat engem, lájkol, kommentel, üzenetet ír, nyereményjátékra jelentkezik, másoknak ajánl. Nagyra értékelem. Úgy tűnik, hogy a 3 hónappal ezelőtt kezdődő együttműködés a kiadókkal folytatódik, a nyárra ezeket bízták rám:

Így hát láthatjátok, hogy a következő 2-3 hónapban mire számíthattok, bízom benne, hogy találtok majd kedvetekre valót. 🙂