2017-08-16 Szekeres Ferenc 1Comment

A Schotten Tottent néhány évvel ezelőtt próbáltam ki, és nagyon tetszett, a legelső parti után is éreztem, hogy ebben bizony sokkal több lehet, mint amennyit elsőre mutat magából. Számomra tipikusan az a kategória, amikor nézed-nézed a sok lehetőséget, és fogalmad sincs, hogy mit, hova, milyen ütemben pakolj, de közben meg tudod, hogy lehetne ezt jól is csinálni. 😀

Mutatom, azután folytatom:

/A felvétel elkészítéséhez a játékot a Reflexshop bocsátotta a rendelkezésemre./

Szerintem ez a játék a megfelelő ritmus megtalálásáról szól. Hiába vagy tuti nyerő valamelyik kőnél, ha ezt túl korán meg is mutatod az ellenfelednek, akkor a szomszéd köveket el lehet felejteni, és azért elég nagy luxus a 2 győzelmi lehetőségből egyet hamar kizárni.

Bár a játék elején viszonylag kevés információnk van, hiszen az 54 lapból csak hatot látunk, ahogy épülnek ki az oldalak, elég jól kiszámolhatóvá válnak a lehetőségek.

Természetesen lehet a szerencsét okolni, de meglátásom szerint itt csak korlátozottan érdemes, egyszerűen a játéktér és a kezünk figyelembe vételével kell meghoznunk a lehető legjobb döntéseket. Aki olyan stílusban játszik, hogy egy-egy konkrét lap felhúzásával számol, az persze csalódhat, még ha a saját döntése is volt, hogy a véletlenszerűségre bízza a sikerességét.

Ez az új kiadás pedig nagyon jól néz ki, a lapok funkcionálisak maradtak, jól átláthatók a színek, számok. A színvakokra is gondoltak, miközben pedig minden kártyán egy vicces stílusban, igényesen megrajzolt karakter látható. Jó kézbe venni az egészet.

TETSZIK

+ Az alapötlet (3-as kombinációk “küzdelme”).

+ Egyszerű szabályok.

+ Gyors játékmenet.

+ Felfedezésre váró mélységek.

+ Kivitelezés.

SEMLEGES

* Ez a skótos téma jópofa, és a rajzokat el lehet nézegetni, de nekem nem ad a játékhoz semmi pluszt. Játék közben tényleg csak a számokra, színekre koncentrálok, majdhogynem észre sem veszem, hogy van más is a kártyákon. 🙂

NEM TETSZIK

  • A taktikai lapok egyáltalán nem tetszenek. Talán a videó végi felsorolásból úgy tűnhet, hogy érdekes lehetőségek ezek, csak az a baj, hogy pont azt a kiszámíthatóságot veszik ki a játékból, ami nekem tetszik. Szerencsére ez amúgy is opcionális lehetőség, így döntés kérdése, hogy használjuk-e.