2017-10-13 Szekeres Ferenc 0Comment

Nincs mit szépíteni a dolgokon, teljesen beleszerettem a Smart Games játékaiba. A Castle Logix és a SMARTCAR után a Camelot Jr-t is volt szerencsém játszani Boglárkával, és hát fantasztikus élmény. Próbálkozunk néhány “igazi” társasjátékkal is, de egyelőre részleges sikerrel, Boglárkának még nincs annyi türelme, figyelme, hogy egy társasjátékot az elejétől a végéig végigjátsszon, és még a szabálytartásokban is inkább az érzelmei vezetik, mint bármi más. 🙂 Szóval egyértelműen a Smart Games logikai játékai jelentik számunkra jelenleg a “társasjátékos” élményt, mert mint már korábbi bejegyzésekben is említettem, ez azért igazi közös játék, komoly egymásra hangolódást, odafigyelést igényel.

Mutatom, hogy mit tud a Camelot Jr:

/A felvétel elkészítéséhez a játékot a Compaya bocsátotta a rendelkezésemre./

Az előző két játékhoz képest egyik nagy előnye az a pici kis történeti szál, hogy a herceg és hercegnő egymásra talál. Mivel én az elején lelovagoztam a herceget, hát az maradt meg Boglárkánál, de talán nem sokat módosít a hatékonyságon. 😛 Nálunk tényleg jól működött ez a “páncélos lovag nehezen mozog” vonal is, mert minden rossz megoldásnál eljátszottuk, hogy vagy nem tud felmászni oda, mert csak kicsiket tud ugrani, vagy kitöri a lábát, mert leesik. 🙂 Amit korábban más feladványoknál írtam, itt is igaz. Attól, hogy Boglárka egyszer egy feladványt könnyedén megold, egyáltalán nem jelenti azt, hogy legközelebb is sima ügy lesz. Nyilván ha már 10-20x megcsinálja, akkor nem lesz kérdés, de ott még nem tartunk, szóval az összes már megoldott feladvány újra elgondolkodtatja, hol rövidebb, hol hosszabb ideig.

Gyermekem primadonna lelke pedig nem kiismerhető, most szépen meg lehetett vele beszélni, hogy felvétel lesz, és milyen jó lenne, ha játszana egy kicsit kamera előtt. Még külön cicás csatot is kért a hajába, ha már forgatás van. Ráadásul a végén alig negyed órányi hisztirohamot kellett csak kivágnom. Mármint hisztirohamom természetesen nekem volt. 😉

Amúgy cuki gyerek, szerintem érezhette, hogy múltkor nem volt szép tőle, hogy nemet mondott a SMARTCARos felvételre (vagy csak célt ért, hogy azóta naponta 3x említettem meg ezt neki), és a Camelot Jr-os felvételezés után azt mondta, hogy akkor most játsszunk az autós játékkal is kamera előtt. Aki bármilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva ezt meg szeretné nézni, megteheti. Amúgy szerintem vicces, jópofa felvétel lett, de persze a saját kölkömről van szó, nyilván tetszik. 😛

No, de visszatérve a Camelot Jr-ra, az első, zöld szinten egészen jól elvan Boga, hol kevesebb, hol több segítséggel szépen elboldogul. Tovább meg nem mentünk. Eljön annak is az ideje. 🙂 Amúgy az tuti, hogy a Castle Logix előzmény segített neki abban, hogy a Camelot Jr-ral könnyebben ismerkedjen. És ezek a játékok tényleg azért is fantasztikusak, mert évekkel később is elő lehet majd venni őket, és bőven lesz benne új kihívás. Remek termékcsalád!