2018-01-16 Szekeres Ferenc 2Comment

Nekem valahogy nagyon szimpatikus az IELLO kiadó kisdobozos sorozata. Csupa könnyed, de ötletes játék, amelyeknek kimondottan jó az ár/érték aránya. Most már elég sokat sikerült kipróbálnom ezek közül, és tervezésileg nagy részük a Távol-Keletről származik (Knizia Schotten Tottenje kivétel :)), nekem meg bejön ez a fajta minimál dizájn (vagy ha nem is minimál, azért ahhoz közeli). Ezt a vonalat erősíti a Welcome to the Dungeon, azaz az Üdvözlet a Mélyben is.

Mutatom:

/A felvétel elkészítéséhez a játékot a Reflexshop bocsátotta a rendelkezésemre./

Szerintem remek, és elég egyedi koncepció, hogy a játékosok közösen alakítanak ki egy helyzetet, majd szépen kihátrálnak ebből a szituációból. 😀 Azért is izgalmas, mert abszolút reális stratégia lehet az, hogy mi egyszer sem jutunk le a tárnába, de a többieket meg megpróbáljuk reménytelen helyzetekbe beletaszigálni. No persze itt is előfordul, hogy aki másnak vermet ás…:)

Próbáltam tartalommal megtölteni a TETSZIK/SEMLEGES/NEM TETSZIK részt, de már a semleges résznél elakadtam, a nem tetszikhez meg semmi ötletem. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy innentől már csak ezzel játszom, de ez a maga kategóriájában nagyon jól sikerült kis játék. Szerintem ezzel még azt is el lehet csípni, aki amúgy az egyértelmű licitálásos társasoktól idegenkedik. Szóval most elég egyoldalú lesz az értékelés. 🙂

TETSZIK

+ Érdekes a tematika mechanika házasság, ez a kalandozós, fantasy-s körítés ilyen könnyed kártyajáték formájában kimondottan vonzó, szórakoztató.

+ Szép, minőségi kivitelezés, nagyon jól néz ki, hogy a lapkák egy része fényes.

+ A 4 fajta kalandor a hozzá tartozó felszereléssel megfelelő változatosságot biztosít.